Uudised

Galerii: äriidee konkurss "Tärkav idu" finaal

Foto: Laura Kriisa
Võitjad (vasakul) auhinda kätte saamas.

10. aprillil toimus Eesti Maaülikooli äriidee konkurss "Tärkav idu" finaal.

„Tärkav idu“ eesmärgiks on julgustada üliõpilasi algatama lennukaid ideid, leidma uusi põnevaid seoseid teaduse, tehnoloogia ja ettevõtluse vahel ning neid ideid ellu viima. Kokku esitati tänavu üheksandat korda toimunud konkursile 21 äriideed, millest žürii valis finaali 12. Esitluseks žürii ja teiste üritusel osalejate ees on noortel aega kuni 3 minutit. Seejärel tuleb 5 minuti jooksul vastata žürii liikmete küsimustele. Esitluse läbiviimiseks kasutatakse slaide. 

  • Kolmas koht ja 300 eurot stipendiumiks läks ideele "GeneFit," mis keskendub geenitesti andmetel toitumis- ja treeningnõustamisele. 
  • Teise koha ja 450 eurose auhinnafondi vääriliselt hinnati ideed "Timber Throne." Tegemist on ideega, mille realiseerumine annaks võimaluse soetada endale puidust tualettpott.
  • Parimaks ideeks ja 600 eurot auhinnafondi pälvis "Puitmajade väärindamine." Võitjate äriidee näeb ette puitmaterjali ja puitmajade väärindamist taaskasutuse teel. "Messidel räägitakse, et on suur probleem, kuidas suurendada taaskasutamist. Seega haarasime mõttest kinni. Konkurss andis enesekindlust, et astuda järgmine samm," kommenteerisid võitjad. 

A. Le Coqi eriauhinna sai idee "GeneFit," Maaelu Edendamise Sihtasutuse auhinna "Puitmaja väärindamine," Salvesti auhinna "GeneFit" ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja eripreemia idee "Guaraanaga hommikuhelbed." Tartu linn tunnustas ideed "Spotpop." 

Ideekonkursi žüriisse kuulusid maaülikooli rektor Ülle Jaakma, Tartu abilinnapea Raimond Tamm, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Ants Noot, Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatuse liige Meelis Annus ja Ajujahi programmijuht Harri Tallinn. 

Konkurssi toetasid Tartu linn, EPKK, Salvest, Maaelu Edendamise Sihtasutus, A. Le Coq

 

Fotogalerii on leitav siit!

Vaata "tärkav idu" konkurssi järgi siit!