Uudised

Aiandusfoorumil räägiti koostöövõimalustest ja olulistest tulevikusuundadest

6. märtsil 2024 toimus Eesti Maaülikooli Polli aiandusuuringute keskuses Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda korraldatud konverents Aiandusfoorum 2024.  

Konverentsi avas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda juhatuse esimees Ants Noot, kes tõdes, et möödunud aastate jooksul on olnud nii positiivseid kui ka väljakutseid pakkuvaid perioode. Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi biomajanduse asekantsler Madis Pärtel käsitles oma ettekandes aiandussektori tootmise mõjusid, roheliste eesmärkide saavutamist ning uusi poliitilisi suundumusi, mis avaldavad otsest mõju ka põllumajanduspoliitikale.

Opstar Profit OÜ juhtimiskoolitaja Andres Kase keskendus oma ettekandes uutele juhtimisstrateegiatele aianduses, rõhutades õigete otsuste tegemise olulisust õigel ajal, õigel viisil ja õigetes kogustes. Ta rõhutas vajadust kohaneda nii globaalsete trendide, uute ilmastikuolude kui ka regulatsioonidega. Polli aiandusuuringute keskuse peaspetsialist Kersti Kahu vaatles oma ettekandes luuviljaliste sordiaretuse arengut Pollis läbi aegade.

Eesti Toidupiirkond 2023, Mulgimaa eestvedaja Leana Liivson tutvustas konverentsil Eesti toidupiirkond Mulgimaa võimalusi ja mõju Eesti toidukultuurile. Aiasaaduste Väärinduskeskus OÜ juhataja ja Setomaa Liit MTÜ juhatuse esimees Margus Timmo jagas konverentsil teadmisi sellest, kuidas ühine siht tagab eduka koostöö. Mahenäksi vabriku esindaja Piret Leskova jagas unikaalset kogemuslugu Süü Ää Mahenäksi vabrikust.

Aiandusfoorumi lõpetas paneel "Milliseid päästerõngaid vajab aiandussektor?" Paneelis osalesid Madis Pärtel Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumist, aianduse konsulent Margus Kopp, Janek Lepp Koorti Kartul OÜst ning Kalle Toom Räpina Aianduskoolist. Üritust juhtis moderaator Raivo Külasepp, Grüne Fee Eesti AS tegevjuht.

 

Aiandusfoorumi ajakava on leitav SIIT

Konverents on järelevaadatav klikkides lingile: https://video.saundland.ee/epkk060324/