Uudised

EMÜ ja Toyama Ülikool ühendavad jõud säästva arengu nimel

Eesti Maaülikooli Põllumajandus- ja keskkonnainstituut ning Toyama Ülikooli Globaalse Säästva Arengu Uurimiskeskus allkirjastavad kahepoolse koostöölepingu ja kutsuvad Toyama Ülikooli teadlaste avalikule loengule​.

 

Koostöölepingu allkirjastamine toimub pidulikult Eesti Maaülikooli Põllumajandus- ja keskkonnainstituudis reedel, 9. veebruaril 2024. Kahe ülikooli vaheline koostöö on oluline samm süvendamaks ja edendamaks teaduskoostööd säästva arengu ning põllumajanduse, metsanduse ja keskkonna teemadel.

Koostöölepingu allkirjastamisele järgneb Toyama Ülikooli teadlaste avalik loeng. Loeng toimub Põllumajandus- ja keskkonnainstituudis, taimekaitse õppetooli seminariruumis D239, kell 10.00-12.00. Professor Wada Naoya räägib käimasolevatest ökoloogilistest ja kliimamuutustega seotud uuringutest alpiinse vööndi ökosüsteemides, Tateyama mäestikus Jaapanis, ning Professor Geetha Mohan kõneleb kliimakohanemise suurendamisest integreeritud biotootmis- ja kohanemisstrateegiate abil Aasia ja Aafrika maapiirkondades. 

"Eesti Maaülikool on äärmiselt rõõmus sellest võimalusest tugevdada koostöösidemeid Toyama Ülikooliga. Usume, et see koostöö aitab kaasa uuenduslikele teadusuuringutele ja loob uusi mobiilsusvõimalusi meie tudengitele ja teadlastele," ütleb Indrek Melts, pärandkoosluste kestliku kasutamise ja kaitse teadur Eesti Maaülikoolist.

Avalikule loengule on oodatud ka meediaväljaannete esindajad. Samuti on oodatud kõik huvilised, kes soovivad osa saada Toyama Ülikooli teadlaste loengust.

 

Lisainfo: Indrek Melts
indrek.melts@emu.ee

Foto: Risto Mets