Ellujäämise Kunstide Loodusloovusfestival X Eesti Maaülikool

Algus: 05.06.2024 09:00

Erinevates paikades üle Tartu

Ellujäämise Kunstide Loodusloovusfestival

Loodusloovusfestival paneb Sind märkama elurikkust meie ümber, süvenema looduse ja kultuuri seostesse ning nautima loodusest inspireeritud loomingut.

Ellujäämise Kunstide Loodusloovusfestivali suursündmused on

  • 5.–7.6 konverents „Väljasuremise jäljed: liigikadu, solastalgia ja taastumise semiootika“ Oecologicumis ja Elektriteatris. Konverentsi korraldab Tartu Ülikooli semiootika osakond 
  • 8.6 Linnujämm Tartu Lodjakojas
  • 9.6 Perepäev Tartu Ülikooli botaanikaaias
  • 8.–9.6 Loodusvaatluste Maraton üle Eesti 
  • 13.–15.6 mütopoeetiline oratoorium „Emajõe sünd“ 

Eesti Maaülikool on partner ka tänavu loodus/loovusfestivali raames. 

 

Perepäev
Pühapäeval, 9. juunil Tartu Ülikooli botaanikaaias

 

Ellujäämise Kunstide Loodusloovusfestivali Perepäeva tegevused toimuvad koostöös festivali partneritega.
Perepäeval osalemine ja enamik töötubasid on tasuta. Mõnel juhul on osalejate arv piiratud. Tegevused sobivad igas vanuses huvilistele!

Töötoad tutvustavad loodussäästlikku eluviisi, liike meie ümber või pakuvad võimalust meisterdada, näiteks ehitada lindude pesakasti või omal käel nakatada seenepakku. Noored ja täiskasvanud saavad samal ajal osaleda seminaril, mis tutvustab veevabasid käimlaid, uudistada loodusajakirjade lauda, võtta osa viimasest kuraatorituurist Hiiumaa ülaste näitusel või kaasa teha juhendatud shindo välitundides.

Perepäeva erikülaliseks on rändbaar Kaine Kärbes. Rändbaar pakub kogu päeva kestel maitseelamust „0 promilli“ kujul ehk kõik joogid on täiesti alkoholivabad.

Veeda koos Perepäeva tegijatega meeleolukas päev Tartu Ülikooli botaanikaaia roheluses!

Perepäeva töötubasid toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Lastele ja peredele suunatud tegevused toimuvad vahemikus 10–14

Kalateemaline töötuba
Juhendajad Eesti Maaülikooli Võrtsjärve õppekeskusest. Kalapüügimäng, kalaprint ehk gyotaku, väiksematele huvilistele kalapiltide kleepimine.

Seenepakkude valmistamise töötuba
Juhendavad Eesti Maaülikooli teadurid Marili Vester ja Kalev Adamson. Seenepaku valmistamise töötoas saab igaüks valmistada Eesti loodusest pärit austerservikuga seenepaku endale koju viimiseks. Kodus saab jälgida seenearengut pakul ning peale paku aeda istutamist on võimalik sügisel enda kasvatatud seeni toiduks tarvitada. Töötuba on tasuline.

Põllult pannkoogini – kuidas tagada toiduturvalisus
Juhendab Eesti Maaülikooli teadur Evelin Loit-Harro. Töötoas tutvustatakse erinevaid põllumajandusega seotud viljapäid (nisu, tatar, oder jne) ning loovalt valmistatakse töötoa jooksul saadustest pannkoogid. Laste töötoas osalemine koos saatjatega.

Fantaasia maastiku loomine loodussõbralike materjalidega
Juhendab Eesti Maaülikooli teadur Kadri Maikov. Töötoas saab korraga osaleda kuni 40 inimest, osalemine paarides. Laste osalemine töötoas koos saatjatega.

Seemnelintide valmistamine
Juhendajad Eesti Maaülikooli Mahekeskusest. Võimalus teha porgandi või maitsetaimede seemnelinte, lastele ja täiskasvanutele erinevad aiandusteemalised mõistatamismängud.