Uudised

Regionaal- ja Põllumajandusministeerium tänas valdkonna silmapaistvaid eestvedajaid

Foto: Aron Urb

Regionaalminister Madis Kallas ning kantsler Marko Gorban andsid Eesti Vabariigi 106. aastapäevale pühendatud pidulikul vastuvõtul üle ministeeriumi teenetemärgid inimestele, kes on seisnud põllumajanduse ja regionaalvaldkonna hea käekäigu ja arengu eest. Kokku tunnustati teenetemärkidega 20 inimest, neist 18 hõbedase ja kahte kuldse teenetemärgiga.

Hõbedase teenetemärgi pälvis Eesti Maaülikooli säästva taimekasvatuse professor Evelin Loit-Harro. Hõbedane teenetemärk antakse tulemusrikka koostöö eest ministeeriumiga või eduka tegutsemise eest ministeeriumis, valitsemisala valitsusasutuses, hallatavas riigiasutuses või ministeeriumi valitsemisala valdkonnas.

Teadlasena on Loit-Harro juhtinud mitut olulist projekti, näiteks RESTA projekti ”Teravilja ja õlikultuuride väärindamine”, samuti on ta ERA-Net Cofund projektide FACCE SURPLUS ja ConnectFarms Eesti poolne vastutav täitja. Tema käesolev suurim projekt on Eesti Teadusagentuuri poolt eraldatud rühmagrant teemal ”Saagi ja kvaliteedi stabiilsus ja jätkusuutlikkus pikaajalises külvikorrakatses“ (2023-2027). Projektis uurib Evelin Loit-Harro viljelusviisi ja geenide ekspressiooni seoseid põllumajandustaimedes. Evelin Loit-Harro on valiti 2023. aasta oktoobris EMÜ säästva taimekasvatuse tenuuriprofessoriks.

Evelin Loit-Harro on koostööpartner Regionaal- ja põllumajandusministeeriumile ning ministeeriumi allasutustele. Tihe teaduskoostöö METK-iga aitab kaasa taimekasvatusteaduse kiirele arengule ja järelkasvu kasvatamisele. Tema juhendamisel on väitekirja kaitsnud 9 doktoranti ja üle kümne magistrandi. Paljud neist jätkavad oma karjääri EMÜ ja METK teadlastena ning ka riigiametnikena. Evelin Loit-Harro on põllumajandustootjate seas hästi tuntud ja hinnatud ekspert. Oma teadmisi on ta edasi andnud arvukatel konverentsidel, seminaridel ja koolitustel, samuti on ta sagedasti üles astunud meedias. Ta on EPKK teadusnõukoja liige ja Akadeemilise Põllumajanduse Seltsi asepresident.

Foto: Aron Urb / Regionaal- ja põllumajandusministeerium

Loe regionaal- ja põllumajandusministeeriumi pikemat artiklit SIIT!