Uudised

Eesti Maaülikooli linnaku projekt sai Eesti Maastikuarhitektide Liidu tunnustuse

Foto: Laura Kriisa
EMÜ linnaku projekti avasündmus 11. septembril.

Eesti Maastikuarhitektide Liit (EMAL) kuulutas välja 2024. aasta aastapreemiate nominendid, tunnustades ka Eesti Maaülikooli linnaku projekti. Selle aasta konkursile esitati kokku 19 projekti, mida hindas maastikuarhitektidest ja maastikuökoloogist koosnev žürii.

Žürii tõstis esile projektide mitmekesisust, loomingulisi lahendusi ning nende panust elurikkuse ja kliimakindluse suurendamisse. „Suur rõõm on projektide paljususe ja nende mitmekesisuse ning kvaliteedi üle. See näitab, et ühiskond väärtustab kõrgetasemelist maastikuarhitektuuri ja maastikuarhitekti tööd järjest enam. Hea on näha erinevaid lahendusi, mis kõik aitavad kaasa maastikku elurikkamaks ja kliimakindlamaks muuta ning loovad ka mängulusti ja liidavad kogukondi. Projektide põhjal võib öelda, et oluline on tahe – ka väga vähesega saab suuri asju teha. Samuti saab öelda, et teadlik tellija on tulemuse õnnestumiseks väga oluline“ kirjeldas žürii esimees Kristiina Kupper esitatud projekte.

Eesti Maaülikooli linnaku projekt pälvis tunnustust kui suurepärane näide uuenduslikust lähenemisest maastikuarhitektuurile. Autorid Johanna Etverk, Siim-Robin Noorem, Kaur Teras, Adeele Lepik, Erlend Ergma, Liisa Marie Luide, Cristin Aring, Angela Tohv, Kärt Nurme, Yvet Maxine Kopti, Simona Saalsimona ja Desiree Laanemets esindavad noorte maastikuarhitektuuri üliõpilaste kollektiivi, kelle koostöö tõi esile kaasaegse ja keskkonnasäästliku linnaku arenduse.

Eesti Maastikuarhitektuuri Üliõpilaste Seltsi tudengid kirjeldasid projekti kui ülikoolilinnaku elavdamise algatust, mille tulemusel loodi mitmeid meeldivaid vaba aja veetmise kohti. Tunnustuse pälvinud projekti avaüritus toimus 11. septembril ning selle eesmärk oli tutvustada linnakus loodud uut atmosfääri, mis tugineb taktikalise urbanismi põhimõtetele. Linnaku taktikalise urbanismi projekt sai teoks tänu mitmete EMÜ siseste ja ülikooliväliste partnerite koostööle üliõpilastega, mis võimaldas projekti esimese etapi ellu viia väikese eelarvega.

 

Loe Eesti Maastikuarhitektide Liidu pikemat postitust siit!