Uudised

Eesti Maaülikooli teadlased kutsuvad huvilisi veepäevale

Foto: Kristina Kurm
Mererannik Saaremaal

13. juunil toimub Eesti Rahva Muuseumis veepäev, mida korraldavad Eesti Maaülikooli teadlased.

Veepäev on mõeldud kõigile huvilistele, eriti on oodatud kooliõpilased ja noored. Veepäeval on võimalus kaasa elada, ise kätt proovida, vaadata, kuulata ja küsimusi küsida.

Veepäeva üks olulisi märksõnu on veeohutus. Raadi järve ääres toimub vetelpääste demonstratsioon, kus osalevad ka vetelpäästekoerad. Demonstratsiooni viib läbi Päästeamet. Maaülikooli teadlased demonstreerivad, kuidas käib järve uurimine ja milliseid põnevaid instrumente selleks kasutatakse.

Toimuvad ka ettekanded, kus populaarses võtmes lahatakse järgmisi teemasid: milline on kalade veealune maailm ja kas maailmas on ka ohtlikke kalu, millised on veega seotud haigused ja mured, miks on sinivetikad ohtlikud, mida Maaülikooli järveuurijad veekogudest täpsemalt uurivad ja veel palju muud.

Veepäev toimub 11. Rahvusvahelise Madalate Järvede Konverentsi raames, mis seekord leiab aset Eestis - 11.-16. juunil Eesti Rahva Muuseumis. Konverentsi korraldaja on Eesti Maaülikool.

Palun tutvuge veepäeva kavaga konverentsi kodulehel https://onlineexpo.com/en/shallowlakes23/veepaev-13.06.2023/

 

„This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 951963 (TREICLAKE)"