Uudised

Aprill on maastikuarhitektuuri kuu

Aprill on ülemaailmne maastikuarhitektuuri kuu. Eesti Maastikuarhitektuuri Selts (EMÜS) on seda tähistanud juba aastast 2008. Maastikuarhitektuuri kuu tähistamise raames korraldab EMÜS Tartus mitmeid erinevaid üritusi Eesti Maaülikooli tudengitele ja kõigile teistele huvilistele. Selle aasta märksõnaks on "aeg" - kuidas on meid ümbritsev keskkond muutunud ajas ja milline võiks see olla 10, 50 või 100 aasta pärast? Kes saavad linnaruumi muuta? Mida me ise oma elukeskkonna tuleviku heaks teha saame?

 

Sündmused:

- „Pingiprojekt 123“ näitus
EMÜSsi liikmed Kaarel, Matilda, Agnes, Iris ja Johanna mõtestasid lahti EMÜ linnakusse sobivad istumis- ja ajaveetmisvõimalused. Töö protsessiga saab tutvuda Metsamaja A-korpuses, teisel korrusel stendidel (lifti juures). Näitus on üleval kuu aega. Projekti aitab ellu viia Maaülikooli Rohelise Ülikooli töörühm.

-  19.04 Linnaku lõuna - ühine lõunasöök EMÜ linnakus
https://fb.me/e/EWQVoKUq

19.04 "Trail Baltic" - filmiõhtu Maaülikoolis
https://fb.me/e/2HCauH0Vi
Filmiseanss toimub Eesti Maaülikooli peahoones Fr. R. Kreutzwaldi 1a esimelsel korrusel aulas.

27.04 sünnipäevapidu 24!
https://fb.me/e/164RTFPEl

- 29.04 elurikkuse istutustalgud Vabaduse puiestikus
https://fb.me/e/UfyKdtG3

- Aprilli vältel toimub visuaalikonkurss "Aegruum"
https://fb.me/e/3aFGqzkUo

Kas oled kunagi mõelnud, milline võiks olla endale tuttav linnaruum tulevikus – 50, 100 või lausa 1000 aasta pärast? Oleme me viimaks jõudnud lendavate autodeni ning maapealne on jäetud vaid linnaloodusele ja kergliiklejaile? Või hõljuvad hoopis hooned? Äkki polegi sajandite jooksul linnamaastik muutunud oluliselt muutunud? Või on muutunud olulised pisidetailid?
Või oled hoopis täheldanud seda, kuidas mineviku linnaruum on jõudnud olevikku? Vankumatult nõuka-aegse moega hruštšovkad tänapäevases tänavamelus, automeri linnasalu taustal või hoopis midagi muud?
Visuaalikonkurss “Aegruum” tõstatab need linnaruumi ja aja suhte küsimused. Konkursi ülesanne on kujutada nende omavahelist kooskõla (või selle puudumist), kuidas iganes osaleja soovib seda interpreteerida, olgu see mineviku, oleviku või tuleviku kontekstis. Pildista-joonista-maali-photoshopi või ükskõik, mis muul lahedal moel, ja saada oma töö(d) meile aadressil emys@emys.ee. Lisa pildi autor, pealkiri ja soovi korral lühike kirjeldus. Üks osaleja võib saata kuni 3 tööd. Töid oodatakse 23. aprillini kell 23.59. Töid hindab žürii.
Auhinnad:
Välja antakse 3 parimat kohta ning eripreemia huvitava lähenemisega tööle.
1. koht - 75€ auhinnaraha, Saiko kinkekaart 20€ väärtuses, kogumik “Eesti arhitektuuripreemiad 2022”, TYPA märkmik
2. koht - 50€ auhinnaraha, Saiko kinkekaart 20€ väärtuses, kogumik “Eesti arhitektuuripreemiad 2022”, TYPA märkmik
3. koht - 25€ auhinnaraha, Saiko kinkekaart 20€ väärtuses, kogumik “Eesti arhitektuuripreemiad 2022”, TYPA märkmik
Eripreemia - arhitektuuriajakirja MAJA aastatellimus ja TYPA märkmik
Lisaks saavad kõik osalejad, kelle tööd lähevad üles näitusele, Photopointilt kupongi 100 paberfoto trükkimiseks!