Uudised

Selgusid "Tärkava idu" parimad äriideed

Foto: Risto Mets / EMÜ

5. aprillil toimus Eesti Maaülikooli üliõpilaste äriideede konkursi "Tärkav idu" finaal. Kokku esitati konkursile 26 äriideed, millest žürii valis finaali 12.

Kolmas koht ja 300 eurot stipendiumiks läks ideele "Kesebar", mis keskendub taimsetele valgubatoonidele. Teise koha vääriliselt hinnati ideed "Simulaator Bovis". Tegemist on simulaatoriga, mis lihtsustab veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse õpet ning mille funktsionaalsus on maailmas ainulaadne. Parimaks ideeks tunnistati "Rohepasta". Võitjate äriidee näeb ette hernevalgu lisamist pasta sisse. Teise koha auhinna väärtus on 400 ja esikoha väärtus 600 eurot.

A. Le Coqi eriauhinna sai idee "Õlleraba sepik" ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja eripreemia idee "Põllumajandusmäng lastele". Tartu linn tunnustas ideed "Lehepelletid".

Ideekonkursi žüriisse kuulusid maaülikooli rektor Ülle Jaakma, Tartu abilinnapea Raimond Tamm, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Ants Noot, Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatuse liige Meelis Annus ja Ajujahi programmijuht Harri Tallinn.

 

Finaali fotogalerii leiate siit:
https://www.emu.ee/et/ylikoolist/uudised/pressiteated/uudis/2023/04/05/galerii-selgusid-tarkava-idu-parimad-ariideed/


Varasemate aastate "Tärkava idu" konkursi võitjad leiate siit:
https://pk.emu.ee/struktuur/maamajanduseokonoomika/ettevotlus/tarkav-idu/