Uudised

Algas vastuvõtt ingliskeelsetele õppekavadele

Alates 1. veebruarist on avatud vastuvõtt Eesti Maaülikooli rahvusvahelistele õppekavadele. Kandideerimiseks on avatud kolm magistriõppekava ja üks integreeritud õppekava.

Kokku õpib maaülikoolis praegu üle 320 välisüliõpilase ehk veidi üle 10 protsendi kõigist üliõpilastest. Vastuvõtt kestab 10. aprillini ning Euroopa Liidu, Gruusia, Suurbritannia, Türgi ja Ukraina kandidaatidele 31. maini. Neli rahvusvahelist õppekava on maastikuarhitektuur, keskkonnajuhtimine kliimamuutuse tingimustes, metsanduslik kavandamine ja analüüs ning veterinaarmeditsiin. 

Metsandusliku kavandamise ja analüüsi õppekava toob tudengid lähedale Eesti ühele olulisemale tööstussektorile. Metsandus mõjutab otseselt majandust ja inimeste heaolu paljudes riikides. Metsandus on enam kui 100 aastat vana teadus- ja õppevaldkond meie ülikoolis ning tuntud kogu maailmas. Üle maailma on kasvamas vajadus metsamajanduse spetsialistide järele. Samuti on kasvanud vajadus metsandussektori analüütikute järele, kes oskavad käsitleda suuri andmebaase, on võimelised andmeid analüüsima ja modelleerima, et kujundada erinevaid tulevikustsenaariume. Magistriõppekavale võetakse vastu 20 kandidaati.

Magistriõppekava nimega keskkonnajuhtimine kliimamuutuse tingimustes hõlmab tihedat koostööd Tartu Ülikooliga. Kahe silmapaistva ülikooli ainulaadne ühisdiplom annab noorele spetsialistile head karjäärivõimalused ja teadmised, kuidas lahendada sotsiaalseid-, keskkonna- ja majanduslikke väljakutseid, millega maailm täna silmitsi seisab. Õppimine hõlmab laia valdkonda poliitikast ja seadusandlusest infotehnoloogia ja teaduseni, pidades silmas erinevaid kliimamuutustest tingitud väljakutseid. Sellel aastal võetakse vastu 20 kandidaati.

Maastikuarhitektuur on õppekava, mis keskendub maastiku muutmisele planeerimise, projekteerimise ja juhtimise kaudu. See on põnev programm, mis meelitab igal aastal meile õppima tudengeid Jaapanist Mehhikoni. Üliõpilastest saavad nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt tunnustatud professionaalsed maastikuarhitektid. Alates 2023. aasta septembrist saavad Eesti Maaülikoolis õpinguid alustada 13 edukat kandidaati.

Lisaks magistriõppe programmidele pakume ka integreeritud kuueaastast veterinaarmeditsiini programmi, mis on täielikult akrediteeritud EAEVE (European Association of Establishments for Veterinary Education) poolt. Veterinaarmeditsiin on meie ülikooli vanim õppe- ja teadusvaldkond. Ülikooli ajalugu sai alguse 1848. aastal veterinaarmeditsiinist ja tänavu tähistame selle õppetöö 175. sünnipäeva. Veterinaarmeditsiin on aastaid olnud ka meie populaarseim rahvusvaheline programm. Sel aastal võetakse programmi vastu 38 õpilast.

Lisainfot saab meie ingliskeelselt alalehelt