Uudised

05.12.2022: XIII Mullapäev "Muld ja väetamine"

Aasta muld 2022 on tehismuld. Mullapäeval kuulutatakse välja aasta muld 2023.

5. detsembril 2022 algusega kell 10.00 toimub Eesti Maaülikooli aulas (Tartu, Kreutzwaldi 1a) traditsiooniline Mullapäev.

Tänavuse mullapäeva teemade keskmes on muld ja väetamine. Tasakaalustatud väetamisel on lisaks saagikuse tagamisele kandev roll mulla ja kogu ümbritseva keskkonna seisundi ning taimekasvatuse tasuvuse kujundamisel. Mullapäeval antakse ülevaade väetiste kasutamise erinevatest aspektidest rohepöörde valguses ja Eesti põllumuldade väetistarbest. Traditsiooniliselt kuulutatakse välja aasta muld 2023 ning tänavuse Viljelusvõistluse osaliste seast tiitli “Mullasõber 2022” saaja.  

Kõiki huvilisi oodatakse esitama mulla ja väetamise temaatikaga seonduvaid stendiettekandeid (võib olla nii eesti kui ka inglise keeles; pealkiri ja ettekandjate nimed saata veebis oleva registreerimisvormi kaudu hiljemalt 30. novembriks).

Registreerimine ja päevakava veebis

Palume kõigil osalistel end eelnevalt registreerida.

Lisainfo: Alar Astover, alar.astover@emu.ee

 

Varasemate Mullapäevade ettekandeid on huvi korral võimalik leida Mullapäeva kodulehelt
 Tiitli "Aasta muld" pälvinud muldade infomaterjalid leiate SIIT

 

XIII Mullapäeva korraldab Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituut koostöös Eesti Mullateaduse Seltsiga. Konverentsi toimumist toetab Eesti Maaelu Arengukava 2014-2020 kaudu Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfond.

http://www.agri.ee/sites/default/files/pictures/logo/logo-mak-2014-2020-h-col-eu-text.jpg