Uudised

Eestikeelne raamat keskendub aiandustootmise kõrvalsaaduste väärindamisele

Ilmus eestikeelne aiandustootmise kõrvalsaaduste väärindamist käsitlev raamat "Tootmise kõrvalsaaduste väärindamine aianduses ja põllumajanduses ringmajanduse kontekstis," mis koostati Erasmus+ õppe- ja arendustöö projekti „Strategies Regarding the Valorization of Horticultural and Agricultural By-products as Functional Foods in the Context of A Circular Economy (BYPRODUCT, projekti nr. 2020-1-RO01-KA203-080172)“ raames.

Eesti Maaülikooli esindavad projektis Polli aiandusuuringute keskuse (Reelika Rätsep, Hedi Kaldmäe, Uko Bleive) ja aianduse (Kadri Karp, Ulvi Moor, Priit Põldma) ning maamajanduse ja ökonoomika õppetooli (Kersti Aro) teadlased ja spetsialistid. Välispartneritest on esindatud Banat’i Põllumajanduse ja Veterinaarmeditsiini Ülikooli (Rumeenia), Cluj Napoca Põllumajanduse ja Veterinaarmeditsiini Ülikooli (Rumeenia) ja Calabria Ülikooli (Itaalia) teadlased, õppejõud ja spetsialistid ning Rumeenia jahu- ja pagaritoodete tootjate ühenduse ROMPAN esindajad.

Projekti raames ja käesoleva õppematerjali põhjal toimuvad koolitused magistri- ja doktoriõppe taseme üliõpilastele nii Rumeenias, Itaalias kui Eestis. 26.-30. septembril Eesti Maaülikoolis toimuvale koolitusele on võimalik registreeruda kuni 19. septembrini. 

Lisainfot annab projekti maaülikooli poolne juht, teadur Reelika Rätsep (reelika.ratsep@emu.ee) ja toimunud sündmuseid saab vaadata projekti kodulehelt SIIN. Projektiperiood kestab 31.12.2020−20.12.2022. Projekti rahastatakse Euroopa Liidu Erasmus+ Strateegilise partnerluse programmist.