Uudised

48 tunni jooksul otsitakse lahendusi toiduainetööstuse väljakutsetele 

Foto: Pexels

Garage48, Eesti Maaülikooli ja Eesti Teadusagentuuri kaaskorraldamisel ning Maaeluministeeriumi, TFTAK, BioCC, TalTech ja Polli Aiandusuuringute Keskuse partnerluses leiab 22-24. oktoobril aset esimene omalaadne toidutehnoloogia hackathon Eestis, et leida lahendusi erinevatele väljakutsetele toiduainetööstuses.

Garage48 kutsub osalema bio-ja toiduainetehnolooge, toiduohutuse spetsialiste, toidupoliitika eksperte ja ka kõiki teisi ettevõtlikke inimesi (ettevõtjaid, arendajaid, disainereid), kes soovivad lahendada toidusüsteemide ja -tootmise väljakutseid ning aidata kaasa keskkonnasõbralikumate ja jätkusuutlikumate toitumistavade arengule toidutehnoloogias. 48 tunni jooksul otsitakse meeskonnatöö ja oma ala spetsialistide abil lahendusi. 

Garage48 Food leiab aset nii kohaepeal toimuva üritusena kui ka online üritusena. Füüsilisi prototüüpe arendavaid osalejaid oodatakse Eesti Maaülikooli (Tartu), TFTAKi (Tallinn), TalTech (Tallinn), Polli aiandusuuringute keskuse (Viljandi) ja BioCC (Tartu) laborites. Registreerida saab ideega või ilma, nii üksikisiku kui ka meeskonnana. Oluline on silmas pidada, et ainult registreerimisprotsessi käigus eelnevalt moodustatud meeskonnad saavad hackathonil osaleda.

Parimatele meeskondadele jagatakse auhinnad, mis aitavad neil oma idee inkubatsiooni- või kiirendprogrammis, mentorite juhtimisel ja erinevate koostöövõimaluste raames ellu viia. Lisainfo on leitav SIIN

Osalemist toetab Eesti Maaülikooli ASTRA projekt "Väärtusahelapõhine biomajandus 2" Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondist ja Eesti Teadusagentuur läbi ResTa programmi.