Uudised

29.06.2021 Vähelevinud puuvilja- ja marjakultuuride esitluspäev (Polli aiandusuuringute keskuses)

Foto: Mailis Vinogradov
Kuslapuu sordi

29. juunil toimub esitluspäev, mille keskmes on vähelevinud puuvilja- ja marjakultuurid

Pollis korraldataval esitluspäeval tutvustatakse värskemaid sinise kuslapuu katsete tulemusi ning jagatakse informatsiooni sinise kuslapuu kasvatustehnoloogiast. Ürituse eesmärgiks on tõsta tegevusvaldkonnas tegutsevate ettevõtjate ja nende töötajate teadmiste taset, seeläbi suureneb uute tehnoloogiate kasutuselevõtt, paraneb keskkonnahoid ning toodete kvaliteet.

Päeva esimeses osas toimuvad ettekanded, mis hõlmavad endas kasvatuse peamisi osasid alates maa planeerimisest kuni saagi koristamiseni. Pärastlõunal külastatakse vähelevinud puuvilja- ja marjakultuuride kollektsioonaeda ning degusteeritakse sinise kuslapuu vilju. Esitluspäeva viib läbi spetsialist Mailis Vinogradov.

Vähelevinud puuvilja- ja marjakultuuride esitluspäev toimub teisipäeval 29. juunil algusega 09.30 Polli aiandusuuringute keskuses. (Uus tn 2, Polli küla, Mulgi vald, Viljandimaa).

Ürituse päevakava on nähtav SIIT.

Osavõtt on tasuta ja esitlustegevus toimub „Teadmussiirde pikaajaline programm aianduse tegevusvaldkonnas” raames. Üritust toetab Euroopa Liit.