Uudised

IX Mullapäeva ettekanded, aasta muld 2019 infomaterjalid, raamat "Kummardus mullale"

5. detsembril Eesti Maaülikooli aulas toimunud IX Mullapäeva esinejate ettekanded ja ettekannete videosalvestused on Mullapäeva kodulehe vahendusel kõigile järelvaadatavad. Ettekannete pdf failid ning päeva esimese ja teise poole videosalvestiste lingid leiate siit:
http://pk.emu.ee/struktuur/mullateadus/mullapaev/ix-mullapaev/

Eesti Mullateaduse Seltsi ja Eesti Maaülikooli koostöös on alates aastast 2014 läbi viidud aasta mulla valimist. Eesmärgiks on teadvustada laiemat avalikkust, et mullad on paiguti väga erinevad. Erinevad on nii omadused, kasutussobivus kui ka väljanägemine. IX Mullapäeval kuulutati välja aasta muld 2019, milleks sedapuhku on madalsoomuld.
Madalsoomulla infovoldik
Madalsoomulla postkaart

Mullapäeval esitleti ka kirjastuse Ilmamaa poolt sarjas Eesti mõttelugu välja antud raamatut „Kummardus mullale“, kuhu on Mullateaduse õppetooli juhi professor Alar Astoveri eestvedamisel koondatud legendaarse mullateadlase Loit Reintami sulest pärinevad artiklid. Loit Reintami kirjutisi ja sõnavõtte läbivaks sõnumiks on, et mulda peab tunnustama ka iseenesest, ta ei saa olla ainult looduse ja ühiskonna käsitluse arusaamatu taustamüra. Raamatu väljaandmist toetasid Eesti Mõtteloo Sihtkapital, Haridus- ja Teadusministeerium, Eesti Kultuurkapital ja AS Giga.

Lisainfo: 
Alar Astover, alar.astover@emu.ee

 

Vaata lisaks:

https://www.ilmamaa.ee/raamatud/loit-reintam-kummardus-mullale