Uudised

15.02.2018 Avalik loeng: Prof. Dr. Brigitte Nixdorf - “Persistence of high cyanobacterial biomass due to producer driven nutrient release and recycling in a shallow eutrophic German lowland lake”

15.veebruaril 2018 algusega 11.00 toimub Eesti Maaülikooli Limnoloogiakeskuses Prof. Dr. Brigitte Nixdorfi loeng “Persistence of high cyanobacterial biomass due to producer driven nutrient release and recycling in a shallow eutrophic German lowland lake”.

Prof. Dr. Brigitte Nixdorf töötab Brandenburgi Tehnikaülikoolis Cottbusis veekaitse õppetooli juhatajana. Ta on järveökoloog, kelle huvialadeks on madalate järvede troofsuse muutustega kaasnev suktsessioon füto- ja bakterplanktonis, sinivetikate areng ja toksilisus looduslikes järvedes ja järvede seisundi hindamine.  Oma ettekandes tutvustab prof. Nixdorf projekti NITROLIMIT (https://www.b-tu.de/en/research/research-projects/nitrolimit) raames saadud tulemusi. Tema ettekande kaasautoriteks on Björn Grüneberg ja Jacqueline Rücker. Prof. Nixdorfi uurimissuunad on väga lähedalt seotud EMÜ Põllumajandus- ja keskkonnainstituudi Limnoloogiakeskuse temaatikaga. Lämmastiku limitatsiooni küsimused on viimasel ajal seoses kliima soojenemisega taas suuremat tähelepanu pälvima hakanud.

Piisava hulga huviliste olemasolul on võimalik korraldada transport Limnoloogiakeskusesse loengule ja tagasi Tartusse (EMÜ väikebuss). Huvilistel palutakse registreeruda meiliaadressil kristel.kirsimae@emu.ee hiljemalt teisipäevaks, 13.02.18 kella 10.00-ks.

 

Lisainfo: juhtivteadur Peeter Nõges

peeter.noges@emu.ee