Uudised

Kaasaegne turism: õnnelik, mõõdukaltkulgev ja toiduelamusi pakkuv. Külalislektor Paolo Corvo loengud Eesti Maaülikoolis

Mai alguses külastab Eesti Maaülikooli külalislektor Paolo Corvo Itaalia Toiduteaduste Ülikoolist ning peab siin kaks loengut:
3. mai 14.15 – 17.30 "Jätkusuutliku turismi trendid" (Kreutzwaldi 5 – D239). Seminar lugemismaterjali alusel: P. Corvo, The pursuit of happiness in globalized tourist, Social Indicator Research, 102 (1) 
4. mai 14.15 – 17.30 "Toidu ja turismi seosed, võimalus piirkondlikuks arenguks" (Kreutzwaldi 5 – D239). Seminar lugemismaterjali alusel: P. Corvo, R. Matacena, Slow food in slow tourism, in M. Clancy, Slow Tourism, Routledge, 2016 ​

Eluloolist: Paolo Corvo on teadur ja üldise sotsioloogia assisteeriv professor Gastronoomiateaduste Ülikoolis Itaalias Pollenzos. Tal on bakalaureusekraad humanitaarteadustes ning doktorikraad sotsioloogias ja sotsiaaluuringute meetodite alal Milano Püha Südame Katoliku Ülikoolist. Ta on õpetanud Piacenzas sotsiaalpoliitikat, Brescias ja Milanos turismisotsioloogiat ning Brescias keskkonna- ja üldist sotsioloogiat. Professor Corvo on töötanud teaduri ja koolitajana turismi, kohaliku arengu, üleilmastumise, kodanikuühiskonna ja kultuuridünaamikaga seotud aladel, ka mittetulundussektoris. Ta on turismisotsioloogia uurimisrühma riiklik koordinaator, Franco Angeli kirjastuse poolt väljaantava seeria „Turismo, Consumi, Tempo Libero“ toimetuse komitee liige ning töötab ajakirjades Studi di Sociologia jaTourism Management. Professor Corvo on mitmete riiklike (AIS ja AIQUAV) ja rahvusvaheliste (ISA, ESA, ISQOLS) assotsiatsioonide liige.