Uudised

Noorte Põllumeeste Klubi hooaja avaüritus

Noorte Põllumeeste Klubi (NPK) hooaja avaüritus toimub 15. septembril, kl 18.00 Baeri majas (Veski tn 4). Saame üksteisega tuttavaks, arutame hooaja plaane ehk kuhu minna ja keda kuulata, joome teed ja sööme head ja paremat. Oodatud on nii uued huvilised kui ka vanad sõbrad, nii tudengid kui ka õppejõud.
 

Mis on NPK? Tugevdamaks sidemeid üliõpilaste ja praktikute vahel asutati 1979. aastal ühendus NPK. Kes on puutunud kokku taimekasvatusega, see teab, et tähed N, P ja K sümboliseerivad kolme olulisemat taimetoiteelementi. Klubi puhul tähendasid need tähed lühendit nimest: Noorte Põllumeeste Klubi. Koos käidi üks kord kuus, väljaarvatud suvi, mil enamik tudengitest oli Tartust väljas praktikal. Üritusi iseloomustas vaba ja sõbralik õhkkond. Üliõpilaste kõrval osalesid klubiõhtutel ka paljud õppejõud, kes olid neil üritustel tudengile pigem kolleegid kui ranged õpetajad. Esinejad olid nii populaarsed põllumehed kui ka lugupeetud inimesed muudelt aladelt. Näiteks on klubis esinenud ka nii koloriitne inimene nagu Vanemuise kunagine peanäitejuht Kaarel Ird. Nii nagu sageli juhtub, hääbuvad suure hoo ja õhinaga algatatud asjad aja jooksul. NPK tegutses järjepidevalt umbes 10 aastat. Eesmärgiga tugevdada sidemeid praktikutega ja arutleda põllumajandust puudutavatel teemadel kutsuti NPK 2012 märtsis taas ellu. 

Klubi tegevusteks on põllumajandustootjate ja töötlejate külastamine, ettekandeõhtud jm tegevused, mis täidavad eesmärki suurendada liikmete praktilist teadmistebaasi. Ei puudu ka meelelahutuslikud üritused. Liikmeks võib astuda iga EMÜ tudeng, kellel on soov saada teadmisi põllumajandusest ja teha seda mõnusas seltskonnas. Praeguseks on klubi nimetust veidi laiendatud: Noorte Põllumeeste (ja Aednike) Klubi

NPK Facebookis

Lisainfo: npk.emu@gmail.com