Uudised

Võrtsjärve kalastuslaager 2015

Eesti Maaülikooli Võrtsjärve õppekeskus on seitsmel suvel korraldanud lastele kalalaagreid. Tänavu tuleb juba kaheksas kord. Laager kestab 5 päeva, pühapäevast neljapäevani. Ööbitakse Veldemani puhkemajas, sealsamas saab ka mitu korda päevas süüa. See on kalastusalane õppelaager ja igapäevaselt sellega tegeletaksegi – spetsialistide käe all õpitakse kalapüüki lihtkäsiõnge, spinningu ja tonka ehk põhjaõngega. Püütud kalad laste poolt ka puhastatakse ning grillitakse ja üksi neist pole jäänud söömata, st laagris õpivad lapsed isegi kala sööma. Veel õpitakse kalaliike määrama, saadakse rohkem teada nende bioloogiast, käiakse järvel koos kaluriga mõrdu kontrollimas, kuulatakse teadlase loengut. Ja tavaline laagrielu – matkad, ujumine, mängud, metsas orienteerumine jm.
Kokku on 4 vahetust järgmistel kuupäevadel: 19.-23. juuli, 26.-30. juuli, 2.-6. august, 9.-13. august.
Kolm esimest vahetust on noorematele õpilastele (10-13 aastat) ja viimane vahetus vanematele õpilastele (14-17 aastat). Igas vahetuses on 20 õpilast. Laager algab pühapäeval kell 11 järvemuuseumis ja lõpeb Veldemani puhkemaja juures neljapäeval kell 15. Laagrivahetuse maksumus osalejale on 80€. Registreerimine ja lisainfo: anu.metsar@emu.ee , Tel. 522 9570.


Registreerimiseks saatke anu.metsar@emu.ee ;: lapse nimi, vanus, mobiiltelefon (kui on ja laagri kaasa võtab), meiliaadress; lapsevanema nimi, mobiiltelefon, meiliaadress, postiaadress (arvele märkimiseks).

Laagri läbiviimist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Võrtsjärve õppekeskuse koduleht: http://kalala.emu.ee/
Järvemuuseum - väike kena kohakene