Uudised

Kümnes TalveAkadeemia teaduskonverents uurib jätkusuutliku majanduse võimalusi

Sellel reedel, 2. märtsil stardib juba kümnendat korda säästvat arengut propageeriv teaduskonverents TalveAkadeemia, mis keskendub sel aastal majanduse jätkusuutlikkusesele ja selle seostele loodusressurssidega. „Kolm päeva kestval konverentsil arutletakse selle üle, milline võiks olla kestlik ja ökoloogiat arvestav majandus ning miks ei saa tänane majandus samal viisil enam pikalt jätkata“, selgitab konverentsi eesmärke TalveAkadeemia 2012 projektijuht Liis Sinijärv.

TalveAkadeemia 2012 konverents „Jätku majandust, jätku leiba“ toimub 2.- 4. märtsil Narva-Jõesuus. „Konverentsil astuvad üles mitmed kodu- ja välismaised teadlased, samuti ettevõtjatest mõtlejad Üllas Ehrlich (Tallinna Tehnikaülikool), Tea Nõmmann (Säästva Eesti Instituut), maailmapuhastaja Rainer Nõlvak ja sotsiaalse ettevõtluse guru Roger Evans. Teemadena käsitletakse nii majanduse jätkusuutlikkust, ringmajandust kui ka majanduse kestlikkuse mõõtmisvõimalusi. Samuti püstitatakse paneeldiskussioonis küsimus, kas Eesti võiks olla roheriik,“ tutvustab konverentsi programmi TalveAkadeemia 2012 sisujuht Mariell Jüssi.

Sellel aastal tähistab TalveAkadeemia 10. sünnipäeva. Veebruarikuu lisapäeval pööratakse tähelepanu tudengiteadusele ja arutletakse selle üle, kuidas suunata rohkem tudengeid kirjutama teadusartikleid. 29. veebruaril kohtuvad Maaülikooli aulas ülikoolide esindajad, endised konkurssidel osalejad, toetajad ja korraldajad, et mõttetalgute korras leida vastused küsimustele, kas Eesti ülikoolid vajavad rohkem interdistiplinaarset õppetegevust ja mis on Eesti tudengiteaduse suurimad probleemid.

TalveAkadeemia on tudengite sotsiaalne võrgustik, säästva arengu temaatiline konverents ja teadusartiklite konkurss, mis sai koostöös Eesti suuremate ülikoolidega alguse 2003. aastal Vihterpalus. TalveAkadeemiat toetavad SA Keskkonnainvesteeringute Keskus, SA Archimeds, Hasartmängumaksu Nõukogu, Eesti Maaülikool, Tallinna Ülikool ja Tallinna Tehnikaülikool.

TalveAkadeemia koduleht: http://www.talveakadeemia.ee