Uudised

22. September - Rahvusvaheline Autovaba Päev

22. september on rahvusvaheline autovaba päev. Euroopas on autovaba päeva tähistatud juba 10 aastat, 2002. aastast on Euroopa Komisjoni poolt säästvatele liikumisviisidele pühendatud terve "Euroopa Mobiilsusnädal" 16.-22.septembrini. Autovabade päevade ja mobiilsusnädala eesmärk on tõsta liiklemisalast teadlikkust, luua valglinnastumisele vastu astudes linnades meeldiv ja ohutu keskkond säästvaks liikumiseks ja vähendada tänavatel liikumise riske, eelkõige just lapsi ja noori silmas pidades.

Rohelise ülikoolina kutsume ka kõiki EMÜ töötajaid ja tudengeid auto asemel kooli ja tööle tulema jalgsi, jalgrattaga või ühistranspordiga.

Vaata infot Eesti Maaülikooli Rohelise Ülikooli lehelt

NB! 22. septembril on suurepärane võimalus autovaba päeva sportlikult tähistada osaledes Tartu Linnasprint 2010 III etapil

 

September on Eesti kliimas üldiselt veel piisavalt soe ja päikseline, et autota igapäevaselt liikuda. Tulemuseks on bensiinilt kokku hoitud raha, parem tervis ning vähem autode heitgaase meie ülikoolilinnakus. Lisaks on sügisene Tartu ja Emajõe ääred väga ilusad.

Autovaba päeva raames kutsume inimesi üles ka oma igapäevasest liiklemisest muljeid kirja panema. Kuidas on ühe päeva autota liigelda? Kuidas see muudab päeva planeerimist? Miks võiks autole eelistada jalgratast või jalgsi käimist? Millised kogemused annab jalgrattasõit läbi Tartu linna? jne jne.

Teie lugusid ootame kuni 23. septembrini meili-aadressile kadri.kalle@emu.ee. Kirjutada võivad nii need, kes juba ammu autota ülikooli juurde käivad kui ka need, kes seda esmakordselt proovivad. Parimad lood ilmuvad Maaülikooli ajalehes.

Jalgratastega liiklejatele võib abiks olla EMÜ rattaparklate kaart, mida saab näha siit.

Sel nädalal toimub Tartus mitmeid temaatilisi tegevusi, mille kohta saab rohkem infot siit.

EMÜ autovabamaks!



Allikas: Roheline Ülikool