Uudised

Võrtsjärve kalastuslaager 2018

Võrtsjärve õppekeskus on kümnel suvel korraldanud lastele kalalaagreid. Tänavu tuleb Keskkonnainvesteeringute Keskuse toel juba üheteistkümnes kord! Laager kestab 5 päeva, pühapäevast neljapäevani. Ööbitakse Veldemani puhkekeskuses, sealsamas saab ka mitu korda päevas süüa. See on kalastusalane õppelaager ja igapäevaselt sellega tegeletaksegi – spetsialistide käe all õpitakse kalapüüki lihtkäsiõnge, spinningu ja tonka ehk põhjaõngega. Kalastatakse Võrtsjärve, Suur-Emajõe ning Tänassilma jõe ääres. Püütud kalad laste poolt puhastatakse ning grillitakse ja üksi neist pole jäänud söömata, st laagris õpivad lapsed isegi kala sööma. Veel õpitakse kalaliike määrama, saadakse rohkem teada nende bioloogiast, käiakse laevaga järvel. Ja tavaline laagrielu – matkad, ujumine, mängud jm.

Esimene vahetus kestab 22. - 26.juuli, teine 29.juuli - 2.august, kolmas 5.- 9.august, neljas 12.-16.august. Kolm esimest vahetust on noorematele õpilastele (10-13 aastat) ja viimane vahetus vanematele õpilastele (14-17 aastat). Igas vahetuses on 20 õpilast. Nooremaid kui 10-aastaseid laagrisse ei võeta.

Laagrisse tuleb kaasa lapsevanema tõend lapse tervisliku seisundi kohta (sh allergiad, tarvitatavad ravimid jm), igailmariided (sh kummikud), hügieenitarbed, ujumisvarustus, sääsetõrje, päikesekaitse, peakate, joogipudel, vajadusel ravimid, soovi korral veidi taskuraha (jäätis jm). Laager algab pühapäeval kell 11 Võrtsjärve õppekeskuses ja lõpeb Veldemani puhkekeskuse juures neljapäeval kell 15.

Laagri maksumus osalejale on 82€.

Registreerimiseks tuleks meiliaadressile anu.metsar@emu.ee saata: lapse nimi, vanus laagri ajal, mobiilinumber, lapsevanema nimi, mobiilinumber, meiliaadress ja kodune postiaadress (arvele märkimiseks) ning soovitud laagrivahetuse aeg.

Kalastuslaagrit tunnustati mullu Keskkonnakäpa auhinnaga ja seda tervelt kahes kategoorias - rahva lemmik ja õnnelik õppija.

Täiendav info ja registreerimine: anu.metsar@emu.ee