Uudised

Võrtsjärve kalastuslaager 2017

Eesti Maaülikooli Võrtsjärve õppekeskus on üheksal suvel korraldanud lastele kalalaagreid. Tänavu tuleb KIK-i toel juba kümnes kord! Laager kestab 5 päeva, pühapäevast neljapäevani. Ööbitakse Veldemani puhkemajas, sealsamas saab ka mitu korda päevas süüa. Tegu on kalastusalase õppelaagriga ja igapäevaselt sellega tegeletaksegi – spetsialistide käe all õpitakse kalapüüki lihtkäsiõnge, spinningu ja tonka ehk põhjaõngega. Kalastatakse Võrtsjärve, Suur-Emajõe ning Tänassilma jõe ääres. Püütud kalad lapsed ise puhastavad ning grillivad ja üksi neist pole jäänud söömata, st laagris õpivad lapsed isegi kala sööma. Veel õpitakse kalaliike määrama, saadakse rohkem teada nende bioloogiast, käiakse laevaga järve. Lisaks tavaline laagrielu – matkad, ujumine, mängud jm. 

Kokku on 4 vahetust järgmistel kuupäevadel: 23.-27.juuli, 30.juuli-3.august, 6.-10.august, 13.-17.august. Kolm esimest vahetust on noorematele õpilastele (10-13 aastat) ja viimane vahetus vanematele õpilastele (14-17 aastat). Igas vahetuses on 20 õpilast. Nooremaid kui 10-aastaseid laagrisse ei võeta. Laager algab pühapäeval kell 11 järvemuuseumis ja lõpeb Veldemani puhkemaja juures neljapäeval kell 15. Laagrivahetuse maksumus osalejale on 80€. 

Kalastuslaagrite korraldamise eest tunnustati Võrtsjärve Õppekeskust tänavu Keskkonnakäpa auhinnaga ja seda tervelt kahes kategoorias - rahva lemmik ja õnnelik õppija.

Registreerimine ja lisainfo: anu.metsar@emu.ee

Registreerimiseks saada: lapse nimi, vanus, mobiiltelefon (kui on ja laagri kaasa võtab), meiliaadress; lapsevanema nimi, mobiiltelefon, meiliaadress, postiaadress (arvele märkimiseks).