Uudised

Rahvusvaheline konverents Agroforum Mare Balticum 2017 (registreerumise tähtaeg 8. aprill)

Eesti Maaülikooli eestvedamisel toimub 18.-20. aprillil Tartus juba viiendat korda rahvusvaheline konverents Agroforum Mare Balticum. Konverentsi selleaastaseks teemaks on põllumajanduse panus maaelusse (Agriculture for Rural Development). Konverentsi töökeelteks on inglise ja vene keel (sünkroontõlkega), toimumiskohaks on Eesti Maaülikooli peahoone.

Täpse programmi leiate http://agroforum.emu.ee/en/program/
Foorumil osalemine on tasuta, kuid vajalik on eelregistreerimine aadressil: http://agroforum.emu.ee/en/registration/ (registreerumise tähtaega pikendati 8. aprillini!)

Konverentsi ambitsioon poliitikafoorumina on olla siinses Kirde-Euroopa regioonis põllumajanduse ja maaelu valdkonnas sillaks ida ja lääne vahel. Konverentsi formaadi eripäraks on sektori kolme põhiagendi koosarutelu, iga-aastane ühiselt kokku lepitud fookus ning tuginemine valdkonna peamistele rahvusvahelistele organisatsioonidele.

Kuigi Eesti eesistumine on alles 2017. a teises pooles, kannab selle aasta Agroforum Eesti eesistumise pitserit. Sellest annab tunnistust väga kõrgetasemeline osavõtt EL-i pealinnast Brüsselist. Oma osavõttu on kinnitanud Euroopa Parlamendi maaelukomisjoni esimees Czesław Adam Siekierski, kes toob kaasa 16-liikmelise delegatsiooni. Euroopa Komisjoni poolt on oma osavõttu kinnitanud Põllumajandusdirektoraadi DG Agri peadirektor Jerzy Bogdan Plewa. Lisaks sellele, nagu traditsiooniks saanud, kõrgetasemelised esinejad FAO-st ja OECD-st. Foorumile on kutsutud Läänemere äärsete riikide Soome, Rootsi, Taani, Saksamaa, Poola, Leedu, Läti ja Venemaa esindajad ning EL-i idapartnerluses osalevate riikide Ukraina, Valgevene, Moldova, Armeenia, Aserbaidžaani ja Gruusia esindajad. Kasahstan, üks maailma suuremaid teraviljatootjaid, on samuti kaasatud. 2017. a erikülaliseks on palutud Hiina.