Uudised

Makettide näitus PKI raamatukogus

Foto: Gloria Niin

PKI Raamatukogus (Kreutzwaldi 5-D178) on avatud väike näitus maastikuarhitektuuri eriala esimese kursuse tudengite Vormi-, kompositsiooni- ja värviõpetuse kursuse kevadsemestri (2014.a ja 2015.a.) lõputöödest. Kõik huvilised on oodatud makettidega tutvuma.

Raamatukogus laudadele paigutatud maketid on mõned näited maastikuarhitektuuri eriala esimese kursuse tudengite Vormi-, kompositsiooni- ja värviõpetuse kevadsemestri lõputöödest a. 2014. ja 2015. Maketikursus eeldab tulevaselt maastikukujundajalt veel erialateadmisi ajaloolistest aia- ja pargikujundusstiilidest.  Need tarkused omandati koos aiakavandite loomise kogemusega juba sügissemestril maastikuarhitektuuri ajaloo kursusel.
Maketikursuse lõputöö eesmärgiks oli luua vabalt valitud ajaloolisest aiakujundusstiilist inspireeritud ruumilahendus.  Kujundatud ruumi funktsioon, taimed, disain, materjalid jne jäi juba iseseisva ülesandena autorite lahendada. Tööprotsess sisaldas erinevaid etappe; kujunduskontseptsioonist eskiislahenduste loomiseni,  tööjooniste teostamisest maketi ehitamiseni. Materjalitehnoloogia seisukohalt prooviti kätt ja saadi erinevaid kogemusi värvide-liimidega, puidu, kartongi jms-ga. Näiteks Laura ja Kadri tulid toime isegi peristüül-aia puidust sambavormide treimisega! Samas maketimeistrid tõdesid, et kindla mastaabi ja disainiga 3D maastikuruumi loomine polegi nii lihtne, kui arvati.