Uudised

Eesti Maaülikool avab Pollis teadmistepõhiste tervise- ja loodustoodete kompetentsikeskuse

Täna, 14. novembril, avatakse Viljandimaal Pollis Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi Polli aiandusuuringute keskuse eestvedamisel ja koostööpartnerite kaasabil rajatud Eestis ainulaadne taimsel toorainel põhinevate teadmistepõhiste tervise- ja loodustoodete kompetentsikeskus.

„Kompetentsikeskusega soovime arendada Eesti Maaülikooli ning tema kohalike ja välispartnerite toel välja rahvusvahelisel tasemel tugistruktuuri, mis võimaldab tõsta Eesti tervise- ja loodustoodete ettevõtete innovatsioonivõimekust ning valdkondliku teadus- ja arendustegevuse rakenduslikku kvaliteeti,“ ütles Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen.

Keskusesse on rajatud ekstraheerimis-, destillatsiooni-, keemiatehnoloogia, kuivatustehnoloogia ja biokeemia laborid, kus väärindatakse kaasaegsete kõrgtehnoloogiliste meetodite abil taimset toorainet, et saadud tulemust rakendada tervise- ja loodustoodete tehnoloogia- ja tootearenduses. See tähendab eelkõige aianduslikust toorainest saadavate bioaktiivsete ühendite kasutamist funktsionaalsete jookide ja toiduainete, toidulisandite, kodukeemia ja looduskosmeetika ning looduslike taimekaitsevahendite tootearenduses.

Kompetentsikeskuse rajamist rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist elukeskkonna arendamise rakenduskava prioriteetse suuna „Piirkondade terviklik ja tasakaalustatud areng“ kompetentsikeskuste arendamise meetmest.

Lisainfo: Teadmistepõhiste tervise- ja loodustoodete kompetentsikeskuse arendusüksus, Piia Pääso, tel +372 50 61316, e-post: piia.paaso@emu.ee