Uudised

Maaülikooli professor valiti erialaorganisatsiooni presidendiks

19.-22. septembril Poolas Varssavis toimunud konverentsil nimetati maastikuarhitektuuri õpetavate ülikoolide Euroopa nõukogu (ECLAS – European Council of Landscape Architecture Schools) presidendiks Eesti Maaülikooli maastikuarhitektuuri professor Simon Bell. Presidendi ametiaeg kestab kolm aastat.

1991. aastal asutatud nõukogu eesmärgiks on arendada ja tugevdada kontakte ja dialoogi Euroopa maastikuarhitektuuriõppejõudude vahel. Simon Belli sõnul saab tema ülesandeks presidendina olema organisatsiooni juhtimine üleminekuperioodil, kus üks pikaajaline projekt saab läbi ning vajalik on uute finantseerimisvahendite leidmine ja hoidmine. „Olen organisatsiooni juba palju panustanud, kuid presidendina soovin tõsta liikmeks olevatele õppeasutustele pakutavate tugiteenuste kvaliteeti, samuti tahaksin arendada meie lipulaevaks olevat ajakirja „Journal of Landscape Architecture“ ning suurendada selle ilmumissagedust,“ lisas Simon Bell.

Eesti Maaülikoolis 2005. aastal dotsendina alustanud ning 2009. aasta sügisel maastikuarhitektuuri osakonna juhatajaks tõusnud Simon Bell on varasemalt kahetsusega nentinud, et Eestis ei olda kuigi teadlikud sellest, mida on maastikuarhitektidel ühiskonnale pakkuda, kuid on kindel, et auväärne tiitel võimaldab tal Eesti maastikuarhitektuurialast tegevust laiemalt tutvustada ning on ühtlasi tõestuseks, et meil võetakse asja tõsiselt.