Uudised

Maastikuarhitektuuri üliõpilaste tööde näitus "Valga ja Valka puhkealade planeerimine ja kujundamine"

Valga Linnavalitsus ja Eesti Maaülikool korraldavad 10. veebruaril 2012 algusega kell 11.00 Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses (Kesk tn 1) Eesti Maaülikooli maastikuarhitektuuri magistriõppe üliõpilaste tööde näituse  "Valga ja Valka puhkealade planeerimine ja kujundamine" esitluse. Töid esitlevad autorid. Näitus jääb ovaalsaalis avatuks veebruari lõpuni.

Eesti Maaülikool pakkus möödunud sügisel Valga ja Valka linnadele koostööd puhkealade planeerimise ja kujundamise teemal. Maastikuarhitektuuri magistriõppe tudengid tegid sel teemal meie kaksiklinnade elanike seas küsitluse, analüüsisid tulemusi ning koostasid puhkealade strateegilise plaani. Kursusel on 30 üliõpilast, neist 10 välis- ja vahetusüliõpilast Lätist, Gruusiast, Hiinast, Türgist, Prantsusmaalt ja Poolast.  Tudengid jagunesid viide gruppi. Iga grupp tegi strateegilise plaani ning üliõpilased valisid teema individuaalseks tööks. Kursusetöö juhendajad on maastikuarhitektuuri osakonna juhataja professor Simon Bell, lektor Peeter Vassiljev ja lektor Toomas Muru.

Ürituse päevakava:
10.30 - 11.00 saabumine, registreerimine
11.00 - 13.30 kursusetööde esitlus
13.30 - 14.00 lõuna
14.00 - 15.00
prof Simon Bell: "Kaasaegsed trendid, mis mõjutavad puhkealade kasutamist"
lektor Toomas Muru: "Maastikuarhitektuuri õpetamisest Maaülikoolis ja ülevaade peatselt käivituvast linna haljasalade hooldamist käsitlevast rahvusvahelisest projektist "GreenMan"