Uudised

Õpilaste kalanduslaager

Sellel suvel korraldab Võrtsjärve õppekeskus Võrtsjärve ääres taas õpilaste kalanduslaagreid. Õppelaagrid on mõeldud 11-16-aastastele ja kestavad 5 päeva (P-N). Noorematele (11-13 aastat) toimuvad vahetused 31.juuli - 4.august ning 7.-11.august, vanematele (14-16 aastat) 14.-18. ja 21.-25.august. Ööbitakse ja süüakse Vehendi motellis. Vahetuses on korraga 20 õpilast.
Laagrisse saab registreeruda kirjutades meilile: anu.metsar@emu.ee

Laagris õpitakse tundma eelkõige meie kalu, nende määramist, uurimist, toitumist, käitumist, kalastusreegleid. Aga ka veekogude suurselgrootuid, vett kui elukeskkonda. Käiakse koos teadlastega Võrtsjärvel traalimas, sõidetakse ajaloolise kalapüügipurjeka kalega, valmistatakse kala toiduks ning loodetavalt pääseb ka kalakasvandusse uudistama. Ja muidugi püütakse kala. Lisaks matkad ümberkaudseil matkaradadel, metsamarjakasvandusse ja tavaline laagrielu - lõkkeõhtu, mängud, ujumine, paadivõistlus, filmivaatamine. Sarnaseid laagreid korraldati ka 2007., 2008. ja 2010.aastal.

Laagri eest tuleb tasuda 32 eurot. Laagri läbiviimist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK).

Laagrisse tuleb kaasa võtta laagritõend perearstilt, igailmariided (sh kummikud), hügieenitarbed, ujumisvarustus, sääsetõrje, vajadusel ravimid, soovi korral veidi taskuraha (jäätis jm). Laager algab pühapäeval kell 11 Võrtsjärve õppekeskuses ja lõpeb Vehendi Motelli juures neljapäeval kell 14.

Laagrisse registreeruda saab kirjutades meilile: anu.metsar@emu.ee Meilile saata lapse nimi, vanus, mobiilinumber (kui on ja laagrisse kaasa võetakse), lapsevanema nimi, mobiiltelefon, meiliaadress ja kodune aadress (vajalik arve väljastamiseks ka meili teel).